YILBAŞI MARAKEŞ TURU
MARAKEŞ(3)
TÜRK HAVA YOLLARI TARİFELİ SEFERİ İLE
3 AKŞAM YEMEĞİ DAHİL !!
29 ARALIK-01 OCAK 2020
4 GECE/ 5 GÜN
VİZESİZ
29 Aralık 2019 İstanbul -Marakeş kalkış ve varış 11:30- 14:30
01 Ocak 2020 Marakeş -İstanbul kalkış ve varış 15:15 -21:55 +
*** Uçuş detaylarında değişiklik olabilir.
ÖNEMLİ : Turda müsaitlik almadan online satınalma yapmayınız.
İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar gidiş terminalinde siz değerli konuklarımızla saat 08:00’de buluşma. Bilet, bagaj ve gümrük işlemlerinin ardından Türk Hava Yolları’nın TK 617 sefer sayılı uçağı saat 11.30’da Marakeş’e hareket ediyoruz. Varışımız yerel saat ile 14.30’da olacaktır. Ardından özel aracımız ile buluşuyor ve şehir turu için havalimanından ayrılıyoruz. Marakeş’i panoramik olarak keşfetmeye başlıyoruz. İlk durağımız 75 metre yüksekliğinde minaresi ile dikkat çeken adını etrafındaki kütüphanelerden alan 1150 yılında tamamlanmış Kutubiye Camisi. Ardından iki bölmeden oluşan 19 yy sonrasında vezir Si Moussa ve oğlu Ba Ahmed tarafından yapılmış Bahai Sarayı’nı gezerek devam ediyoruz. Labirenti andıran dar sokakları ve caddeleri ile, her yana yayılmış, hayal edilebilen her şeyin satıldığı dükkanları ve tezgahları ile safran kokulu Medina’yı geziyoruz ve Fas’ta özgün yapısıyla dikkat çeken, Unesco Milli Miraslar listesinde mevcut ender meydanlardan birisi olan "Açık Hava Tiyatrosu"'da Djemma El Fna Meydanı ile sona erecek. Dünya'nın farklı ülkelerinden turist gelmesine sebep olan meddahlar, yılan oynatıcıları, dövmeciler, hokkabaz ve cambazların gösterileri ile şenlenen bu meydanı gördükten sonra otelimize transfer oluyoruz. Akşam yemeği ve konaklama Marakeş’teki otelimizde. Dileyen misafirlerimiz rehberimizin Ekstra olarak düzenleyeceği Chez Ali Show’una katılabilirler. Chez Ali gece kulübüne yapacağımız tura katılıp aksam yemeğini orada alabilirsiniz. Bin bir gece masallarını andıran bu show’da müzisyenler, şarkıcılar, akrobat ve süvariler tipik Fas çadırları altında, masalsı bir yemek eşliğinde, ziyaretçilere nefis bir şov sunmaktadırlar.
Ekstra Chez Ali Show ve Akşam Yemeği: 70 €
Kahvaltının ardından tam gün serbest zaman. Şehri dilediğiniz gibi keşfedebilir veya rehberinizin ekstra olarak düzenleyeceği Essaouira şehir turuna katılabilirler. Tturumuzda Cichaoua üzerinden Atlas okyanusu kıyısında yer alan eski Portekiz şehri Essaouira'ya gidilecektir. Unesco tarafından “Dünya Mirası” olarak ilan edilen ve Fas’ın en çok yabancı turist çeken yerlerinden biri olan şehir, uçsuz bucaksız Atlas Okyanusu kıyısında bir balıkçı limanı, sanat ve kültürün iç içe geçtiği bir sahil şehridir . Şehrin kalesi ve balıkçı limanı gezilecek, eski Roma kentlerinden uyarlanarak inşa edilen medina keşfedilecektir. Medinanın gezmeye doyamayacağınız daracık labirent sokakları, bembeyaz evleri, maviye boyanmış kapı ve pencereleri birçok Avrupalı ressam, şair ve yazara ilham kaynağı olmuştur. Orson Wells, Jimy Hendrix gibi bohem hayatı seçen sanatçılar bu şehirde yaşamışlardır. Turumuzun bitiminde Marakeş’e dönüyoruz. Akşam yemeği ve konaklama Marakeş’teki otelimizde.
Ekstra Essaouira şehir turu: 65 €
Kahvaltının ardından tüm gün serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz rehberimizin Opsiyonel düzenleyeceği Atlas Dağları & Majorelle Bahçeleri & Berberi Müzesi turuna katılabilirler. Atlas Dağları turu; 4x4 jeepler ile güneyin hayranlık uyandıran doğasını, bitki örtüsünü ve Atlas dağlarını sizlere tanıtmak için yaptığımız eğlenceli bir gezi. Muhteşem manzaralı pistlerden geçtiğimiz bu yolculuk sırasında Tizintes yolunu takiben Kik platosuna ulaşacağız. Bitki örtüsü, coğrafi yapı, karlarla örtülü zirveler gün boyu harika fotoğraflar verecek. Tur sonrası Jacques Majorelle tarafından gezdiği ülkelerden getirdiği bitkileri birleştirerek kurulduğu, çölün ortasında cennet olarak bilinen 12 dönümlük Majorelle Botanik Bahçelerine hareket ediyoruz. Binlerce egzotik çiçekler eşliğinde kendimizi masal bahçelerinde hissedeceğimiz bu bahçe içerisinde bulunan Berberi müzesini de gezeceğiz. Yves Saint Laurent ve Pierre Bergé'nin kişisel koleksiyonunu sergileyen müzede Fas Berberi kültürü hakkında büyüleyici gerçekleri öğreneceğiz. Turumuzun ardından Marakeş’e dönüyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.
Opsiyonel Atlas Dağları Turu & Majorelle Botanik Bahçeleri&Berberi Müzesi: 75-€
Kahvaltının ardından Marakeş Havalimanına transfer oluyoruz. Saat 15.15’te Türk Hava Yolları’nın TK 618 sefer sayılı uçuş ile İstanbul’a uçuyoruz. Varışımız saat 21.55’te olacaktır. Bir sonraki turumuzda görüşmek üzere.
Farklı Folklorik Turizm turlarında buluşmak dileğiyle vedalaşıyoruz. Bir sonraki seyahatinizde görüşmek dileğiyle…
****** Ekstra turlar minimum 25 kişinin katılması halinde gerçekleştirilecektir****
Oteller :
Hotel Atlas Asni vb. - 4* Standart oda, Yarım Pansiyon
http://atlas-asni.hotelsmarrakech.net/tr/
TURA GİTMEDEN EKSTRA TURLARI SATIN AL. İNDİRİMLİ AL.
MARAKEŞ LARGE PAKET (OPSİYONEL)
Atlas Dağları Turu & Majorelle Botanik Bahçeleri&Berberi Müzesi 75,00 €
Essaouira - Yemeksiz 65,00 €
Toplam 140 € Yerine 125 €
Önemli Not: Opsiyonel tur indirimleri tura gitmeden satın alımlarda geçerlidir. Tur sırasında alınan opsiyonel turlarda herhangi bir indirim yapılmamaktadır !!!
Tur Ücretine Dahil Olanlar:
Tur Ücreti dışındakiler:
Müze ve ören yeri giriş ücretleri , Otelde alınan ekstralar, Tüm kişisel harcamalar, Ekstra turlar, Öğle ve akşam yemekleri, Programda belirtilmeyen tüm gezi ve turlar. İsteğe bağlı şöför ve rehber bahşişleri, Yurtdışı çıkış harcı 15 TL, Yurtdisi seyahat sigortasi, Ek bagaj ücreti
Vize :
T.C. vatandaşlarına Fas'ta vize uygulaması yoktur. Geziye katılabilmek için, seyahat bitiş tarihinden itibaren 6 ay geçerli pasaport yeterlidir. Pasaportlarda her hangi bir tahribat (yırtık, kopmuş sayfa, imzasız olma vb.) olması durumunda gümrük girişlerinde pasaport polisinin sizi ülkeye sokmama yetkisi vardır. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir. Türk vatandaşı olmayan misafirlerimizin ilgili konsolosluklara danışmaları gerekmektedir.
Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribat(lar)a uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına ; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir.
Önemli :
Küba turlarımızda son zamanlarda sıklıkla yaşanmaya başlanan iltica olayları sebebi ile programlarımıza ‘’tek erkek’’ misafir kabul edemeyeceğimizi bilgilerinize sunarız.
SIKÇA SORULAN SORULAR :
Sağlık Fas’a girişlerde herhangi bir aşı zorunluluğu bulunmamaktadır. Bölgenin iyi restoranlarında ve otellerde alınacak yemeklerde, sağlığınızı tehdit edecek bir sorun ile karşılaşılacağını düşünmüyoruz. Buna karşın grupla birlikte olmadığınız anlarda yeme içme konusunda dikkatli olmanızı, kesinlikle kapalı şişe suyu tüketmenizi, buz, süt ve süt ürünlerinden kaçınmanızı, iyi pişirildiğine emin olduğunuz et ve balık ürünleri tüketmenizi, meyve konusunda muz, ananas gibi kabuğu soyulabilen meyveler yemenizi öneriyoruz
Vize Bilgileri Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır
Uçuş Süreleri THY ile: Marakeş – İstanbul: 4 Saat 55 dk.
Para Birimi Fas’ın para birimi Moroccan Dirhem’dir (MAD). 1 Euro’nun MAD karşılığı 11,14, 1 USD’nin MAD karşılığı ise 8,5’tur. Büyük şehirlerde, oteller ve restoranlar gibi yerlerde Visa ve MasterCard çoğunlukla geçerlidir. Küçük yerlerde kredi kartı kullanımı sorun olabilir. Moroccan Dirhem’in ülke dışına çıkarılması yasaktır. Elinizde kalan Dirhem’in ülkeden ayrılmadan önce tekrar USD ya da Euro’ya çevrilmesi gerekmektedir
Saat Dilimi Türkiye ile Fas arasında -3 saat fark bulunmaktadır. Türkiye’de saat 12.00 iken Fas’ta 09.00
Telefon Kullanımı Cep telefonu hattınız uluslararası aramalara (roaming) açık ise kullanılmaktadır.
Kıyafet ve Gerekli Eşyalar Kolayca giyilip – çıkarılabilecek tişört, kısa ve uzun kollu gömlekler, pamuklu pantolonlar, şort, rahat yürüyüş ayakkabıları, akşamları için ince bir mont ve ince bir kazak almanızı öneririz. Bunun dışında; şapka, güneş gözlüğü, güneş kremi, olası gürültüye karşı kulak tıkacı, fotoğraf makinesi, video kamera ve bunların şarj aletleri ve yedek hafıza kartları da getirebilirsiniz.
Yemek Kültürü Mutfak kültürü Türk mutfağına göre farklı bir bölgeye gidildiği unutulmamalıdır. Fas mutfağı, Akdeniz, Arap, Yahudi, İran, Batı Afrika ve Berberi mutfağından etkilenmiştir. Yemekler baharatlı olabilir
Elektrik Fas genelinde elektrik 110 ve 220 volttur. Prizler C tipi ikili ince yuvarlak uçlu ve E tipi ikili yuvarlak kalın uçludur. Prizlerin örnekleri http://localti.me/morocco sitesinden görülebilir
Alışveriş Fas bir alışveriş cennetidir. Marakeş ve Fez’de karşımıza çıkacak “souk” adı verilen kapalıçarşılar bir yanda yerel ürünleri beğeninize sunarken, Casablanca’da bulunan “Morocco Mall” Kuzey Afrika’daki en büyük alışveriş merkezidir. El yapımı ürünler, geneneksel lambalar, yerel kıyafetler, halı ve kilimler bu ülkeden alınabilecek birçok şeyden yalnızca bir kaçıdır.
* Grup Talep formunu doldururken iletişim bilgilerinizin, doğru ve güncel olduğuna dikkat edin.
* Kişi sayısını ve tur zamanını kesin bir bilgi ile iletiniz.
* Belirtmek istediğiniz hususları lütfen mesajınız kısmından yazınız.
* Dilerseniz bize, 0212 249 40 70 telefon numarasından ulaşabilirsiniz.