GRUP TALEPLERİ İÇİN SATIŞA AÇILMIŞTIR.
Adana havalimanı buluşuyor ve tüm grubumuzla beraber 3 gün boyunca devam edecek Adana -Tarsus -Anavarza -Varda Köprüsü -Kapıkaya Kanyonu Kültür Gezisi turumuza başlıyoruz.
Muhteşem Görselliği ve yüksek su debisi ile adeta kulağınızı çınlatacak Tarsus Şelalesi yanında alacağımız serbest kahvaltının ardından Tarsus’ta göreceğimiz yerler sırasıyla ilk önce Justinianus (Bac)Köprü ardından Kleopatra Kapısı, Eski Camii(Kilise Camisi) ve Eski Hamam Makamı Şerif Camii (Hz Danyal Peygamber Makamı; Danyal Peygamber Babil Kralı II. Nebukadnesar (MÖ 605-562) zamanında yaşamış Yahudileri Babil esaretinden ilmi ve kehanetleriyle kurtarmış bir peygamberdir. ) ve hemen altındaki Roma Köprüsü hakkında Rehberimizden gerekli bilgileri aldıktan sonra Kırkbedesten Çarşısında Serpil Ablanın sunumu ile Yöreye özgü Kaynar(Grip için şifa olan Çeşitli organik bitkilerin kurusundan elde edile sıcak çay) içiyoruz.
Sonrasında Türk-İslam sanatının önde gelen eserlerinden biri olan 1579 yılında Ramazanoğullarından Piri Paşanın oğlu İbrahim Bey tarafından yaptırılmış olan Selçuklu-Osmanlı uslubunda tek şerefeli minaresi olan ve Saint Pierre Kilisesi kalıntılarının üstüne yapılmış olan Tarsus Ulu Camii gezimizin ardından Roma Yolu, St. Paul Kilisesi , St. Paul Kuyusu ve çevresinde bulunan ve sizlerin hayranlığını kazanacak olan Eski Tarsus Evlerini ve sokaklarını, Şemsiyeli Sokak Fotoğraflıyor ve Rehberimizden bilgi alıyoruz.
Serbest alacağımız Öğle yemeğinden sonra Muhteşem bir mimari eser olan Varda(Alman) Köprüsü görmek ve fotoğraflamak üzere Tarsus’tan ayrılıyoruz.
Yine muhteşem bir doğa güzelliği içerisinde yer alan Kapıkaya Kanyonunda yapacağımız kısa doğa yürüyüşü ve Jemis Bond filmine konu olan Varda Köprüsünde panoramik fotoğraf için serbest zaman ve dinlenme sonrasında Adana’daki otelimize geçiyoruz. Dinlenme ardından Adana Lezzetleri tatmak üzere restaurantımıza geçiyoruz. (ekstra) Konaklama Adana’da 4**** otelimizde.
Sabah Otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltının ardından Yaklaşık 1,5 saatlik yolculuk sonunda M.Ö. 8. Yüzyılda yani geç Hitit Çağında kendisini Adana Ovası hükümdarı olarak tanıtan Asatiwata tarafından kuzeydeki vahşi kavimlere karşı bir sınır kalesi olarak kurulmuş, Asativada diye adlandırılan Karatepe- Aslantaş Ören Yeri olarak bilinen Geç Hitit Kalesi olan AZATAWİTAYA varıyoruz. Kalenin iç tarafındaki kutsal alanda çifte boğa kaidesi üstünde Fırtına Tanrısı Baal-Tarhunzas'ın 3 m. yüksekliğindeki boy heykeli, kapı odasındaki bazalt kabartmalarda, kralın ülkesini ve yaptıklarını öven yazıtlar, saray yaşamı, av, mitoloji, tanrılara sunu sahneleri yer alır. Rehberimizden bura hakkında ayrıntılı bilgiler alıyor ve bol bol fotoğraf çektikten sonra
bir sonraki durağımız olan Kastabala-Hierapolis Antik Kenti’ne geçiyoruz.
Kastabala: Kastabala M.Ö. 1.yy’da yerel bir kral olan Tarkondimos’un başkentiydi. Kent 525 ve 561 yıllarında meydana gelen iki büyük depremden önemli ölçüde etkilendi. Kentin antik devirdeki diğer adı Hierapolis’tir. Kastabala adı, ören yerinin 20km kadar kuzeyinde ki Bahadırlı Köyü civarında 1961’de bulunan bir sınır taşı üzerinde geçmektedir. Kastabala Antik Kenti Geç Neolitik-İlk Kalkolitik, M.Ö. 5. yüzyıl, M.Ö. 1-M.S. 1. yüzyıl, M.S. 2. yüzyıl, M.S 4-6. yüzyıl, M.S. 13-15. yüzyıla tarihlenmektedir. Kazı çalışmaları halen devam etmektedir. Kent planlama ilkelerinin geliştirildiği Anadolu’nun Batı ve Güney kıyı merkezlerindeki uygulamalara paralel planlı şehirciliğin en üst seviyeye ulaştığı yerlerden Kastabala’nın Şehir plancılığı açısından sütunlu cadde yerleşmenin ana aksını belirlemektedir.
Tiyatro, hamam, dükkanlar, kuzey ve güney kiliseler uygun parsellerde inşa edilmiştir. Orta Çağ kalesi ise savunmaya elverişli kayalık bir tepe üzerinde yükselmektedir. Sur ile çevrili kent merkezi, Roma İmparatorluk döneminde (M.S. 2. yüzyıl) sur duvarı ile çevrili olmadığı, ilk savunma sisteminin M.S. 4. yüzyıl sonlarında inşa edildiği düşünülmektedir. Antik kent hakkında rehberimizden gerekli bilgileri alıyor ve aracımıza binerek
bir sonrası durağımız olan Kozan (Sis) Kalesi’ne hareket ediyoruz. Kozan Kalesine çıkmadan öğle yemeğimizi alacağımız tarihi bir konak olan Yaverin Konağı’na geçiyoruz ve burada alacağımız yöresel yemek(ekstra) sonrası Kozan kalesine çıkıyoruz. Kozan(sis) Kalesi : Çukurova'nın en önemli kalelerinden biri olan Kozan (Sis) Kalesi, "Amfi tiyatro" şeklinde inşa edilmiş olup, Kalenin alçak surları, Tarsus Kalesi örnek alınarak yapılmıştır. Kale, kalkerden meydana gelen oldukça dik bir tepe üzerinde bulunmaktadır. 400 m. rakımlı olan bu tepe ilçeye hâkim bir konumdadır. Kozan Kalesi rastorasyondan geçmiştir. Günümüzde ise oldukça sağlam bir durumdadır. Ayrıca berrak bir havada Akdeniz'in bile görülebileceği konumu kaleye farklı bir önem kazandırır.
Rehberimizde kale hakında alacağımız bilgilerin ardından bu günün son gezi noktası olan Anavarza Antik Kenti’ne ulaşıyoruz. Anavarza Antik Kenti: Roma İmparatorluğu Dönemi’ne ait 2 bin yıllık anıtsal giriş kapısı olan zafer takının, yapılan çalışmalar sırasında üzerinden düşmüş olan tüm blokları çizim ve belgeleme çalışmalarından sonra tekrar yerine konulacak. Bugüne kadar ne Efes’te ne Bergama’da ne de Roma İmparatorluğunun merkezi olan İtalya’da böylesine görkemli ve anıtsal bir kent kapısına rastlanmadı. 10 metre yüksekliğindeki Anavarza Kapısı bu özelliği ile dünyadaki en anıtsal ve görkemli zafer takıdır. Bu kapıdan girdikten sonra 34 metre genişliğinde ve ilk belirlemelere göre 2 bin 700 metre uzunluğundaki dünyanın ilk duble yolunda bu turumuzda yürüme ayrıcalığı yaşayacağız. Antik dönemde böyle bir caddenin başka bir örneği bulunmuyor.
Ayrıca bu yolların kenarlarında her 2.15 metrede bir olmak üzere toplam iki bin 500 civarında sütun bulunuyor. Temizlik çalışmaları sırasında bu caddeyi diklemesine kesen iki ayrı sütunlu cadde daha ortaya çıkarılmış. Caddelerin tamamında yaklaşık 5 bin civarında sütun bulunuyor. Bugün Ortadoğu ve Avrupa’daki en büyük antik kentlerde bile birkaç yüz sütun bulunurken ve bu bir zenginlik sayılırken, Anavarza’da 5 bin civarında sütun olduğunu görüyoruz. Buradan da anlıyoruz ki Anavarza zannedilenden çok daha büyük ve zengin bir antik kent.
Antik kent gezimiz bir yandan devam ederken rehberimizden gerekli bilgileri alarak Anavarza Antik Kenti gezimizi bitiriyor ve bugünkü programımız tamamlayarak Adana'da bulunan 4**** otelimize geçiyoruz ve akşam yemeği serbest. Konaklama Adana’da 4**** otelimizde.
3.Gün : Seyhan Baraj Gölü -Adana Sabancı Merkez Camii - Taş Köprü -Büyük Saat Kulesi -Narenciye Bahçesi -Adana - İstanbul
Sabah otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltı ardından Seyhan Baraj Gölü boyunca panoramik Seyhan baraj gölü gezimizi yapıyoruz Gezi boyunca birlikte olacağımız Aracımızla yapacağımız panoramik Seyhan Baraj Gölü Turumuzun ardından bir sonraki durağımız ise 65 Bin M2 üzerine kurulu 32 metre çaplı ana kubbesi ve 20.000 kişilik kapasitesi ile Orta Doğu'nun en büyük camisi Sabancı Merkez Camii olacak.
Sabancı Merkez Camii ziayaretimizden sonra Atatürk Evini ve Sinema Müzesini geziyor ve Adana nın simgesi durumunda olan ve Seyhan nehri üzerinde kurulu bir Roma dönemi köprüsü olan Taş Köprü’ye giçip Adana Taşköprü hakkında rehberimizden bilgiler alıyoruz.
Bir sonraki durağımız ise 16. yy.’dan kalma tarihi bir cami olan. Adana Ulu Camii ve Ramazanoğulları Külliyesini gezip rehberimizden bilgiler alıyoruz. Hemen yakınımızda bulunan ve Türkiye deki En Uzun saat kulesi olan Büyük Saat Kulesi’ni de Fotoğraf albümümüze dahil ediyoruz. Ardından Narenciye bahçesine gidip portakal ve limon toplayacağız. Dilerseniz satın alabilirsiniz.
1501 yılında Ermeni Saint Jacques Kilisesi’nin Ramazanoğlu Halil Bey’in emri ile camiye çevrilmesinden bir süre sonra mekanın yörenin ihtiyacını karşılamakta yetersiz kalması üzerine yanıbaşına Halil Bey’in oğlu Piri Mehmet Paşa tarafından yeni bir camii yaptırılmış, iki yapı birleştirilmiş haliyle Yağ Camii olarak bilinen Tarihi camii bu günkü programımızda son gezeceğimiz nokta.
Aracımıza dönüş güzergahımız üzerinde bulunan Adana’nın Meşhur Cezerye ustası Yeni Uğur Cezerye Tahin Helva ‘dan hediyelik alışverişimizi yaptıktan sonra
Bugünkü Adana programı bitiminde yeniden sizlerle buluşuyor ve Adana Havalimanına geçiyoruz. ... : ... Havayolları uçuşu ile Istanbul’a hareket ediyoruz ve ....: Havalimanında oluyoruz. Tekrar Başka bir Folklorik Turizm turumuzda birlikte olmak üzere vedalaşıyoruz.
Not: Rehberimiz aynı programa sadık kalmak koşuluyla Tur programının genel akışında bazı düzeltmeler ve uyarlamalar yapabilir.
Turlarımızda Kademeli fiyat sistemi nevcuttur. Tur tarihi yaklaştıkça fiyat değişmektedir. Erken satınalma öneririz.
Tur Ücretine Dahil Olanlar:
Tur Ücreti dışındakiler:
Ana ulaşım Uçak, Müze ve ören yeri giriş ücretleri,İlk gün Kahvaltısı , tüm öğle Yemekleri ve yemeklerde alınacak içecekler, Akşam yemeği, Otellerdeki mini bar harcamaları , bahşişler ve diğer ekstralar. Belirtilen dışındaki yemekler.
Turkiyenin her ilinden katılıma açık olduğundan ana ulaşım uçak dahil edilmemiştir. Ana Ulaşım Uçak ile olup, Ara ulaşımlar katılımcı sayısına göre 17 kişilik Volkswagen Volt, Mercedes Sprinter, 27 kişilik Isuzu Turkuaz ve Novo minibüs araç ile sağlanır.
HATIRLATMA :
* Grup Talep formunu doldururken iletişim bilgilerinizin, doğru ve güncel olduğuna dikkat edin.
* Kişi sayısını ve tur zamanını kesin bir bilgi ile iletiniz.
* Belirtmek istediğiniz hususları lütfen mesajınız kısmından yazınız.
* Dilerseniz bize, 0212 249 40 70 telefon numarasından ulaşabilirsiniz.