23:30 : İncirli Alfemo önü (Eski Boyner Mağazası)
24:00 : Mecidiyeköy Yapı Kredi Önü (Doğtaş Mobilya yanı)
00:30 : Kadıköy Evlendirme Dairesi Önü(Otopark çıkışı ışıklar önü)
Bursa –Balkesir-İzmir güzergahını izleyerek sabah saatlerinde İzmir'e varıyoruz. Serbest alacağımız Ege kahvaltısı ardından İzmir'in Köylerini ve Barbaros Oyuk Festivali keşfe çıkıyoruz.
Kimi köyler sadece taş evleri, kimisi çöpünü dönüştürmesiyle, kimisi dünyada alternatif turizm akımlarını takip etmesiyle gönlünüzü çalacak ve tekrar tekrar gelmek isteyeceksiniz. İlk gezi noktamız ;
İzmir Köylerinden kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerden rengarenk boncuklarla büyüleneceğimiz Nazarköy Boncukköy. Bizi kem gözlerden koruduğuna inanılan, negatif enerjiye karşı iyi geldiği söylenen el emeği, göz nuru, Köy halkının geçim kaynağı Nazar Boncuğu üretiminin yapıldığı köyümüze uğruyoruz ve boncuk yapımı atölyeleri geziyor ve yerinde alışveriş imkanı için sizlere mola veriyoruz. Ardından ;
"Bereketli Toprakların Büyüsü" sloganıyla gerçekleştirilen etkinliğe 6. Germiyan Festivali ve Çeşme Köyleri, Efes, Selçuk, Şirince turumuzda Germiyan köyümüze hareket ediyoruz.
Burada Rehberimiz aracımızdan inmeden evvel festival kapsamında serbest zamanda yapabileceğiniz aktiviteler hakkında sizleri bilgilendiriyor ve serbest zaman veriyor. Türkiye’nin ilk “Slow Food Köyü” olan duvarları resimlerle bezeli Çeşme’ye bağlı Germiyan Köyü’ne geçiyoruz.
Çeşme’ye bağlı Germiyan Köyü, köyün sakinlerinden Nuran Hanım’ın eline bir palet boya ve fırça alması ile kabuk değiştirmiş. Renkli duvar resimleriyle bezeli köy sokaklarını geziyoruz. Fotoğraf molaları veriyoruz. İçinde kimyasal ürün olmayan, temiz ve adil olarak üretilen Germiyan’a özgü, atalardan kalan onlarca yıllık tohumlar kullanılarak üretilen ürünler bulabilirsiniz. Germiyan’nın imza lezzetleri yörenin adını taşıyan, ekşi maya ile yapılan ve odun ateşinde pişirilen Germiyan Ekmeği ve Kopanisti Peyniri. Köy Kahvesi’nde de adaçayı ve karabaş otu çayı da denenmeli.
Alışveriş ve fotoğraf molaları ardından Germiyan Köyü Festivali gezimizi sonlandırıp;
Urla ilçesine bağlı Barbaros Köyüne geçiyoruz. Barbaroslular, köylerinin kaybolmaya yüz tutan folklorik değerlerini canlandırmayı hedefleyen sıra dışı bir festival hazırlığına giriştiler ve ilki 3-4-5 Haziran 2016 tarihleri arasında gerçekleştirildi. İnanılmaz bir özveri ile geceli gündüzlü çalışarak korkuluk figürlerini oluşturdular ve bu sayede yerli halkın kalkınarak, köyden kente göçün durdurulması ve genç nüfusun geri dönmesi hedefleniyor. Festival, belki de ülkemizde düzenlenen ilk “temalı festival” olma özelliğine sahip. Yöresel adı “oyuk” olan ve tarlaları korumak amacıyla kullanılan korkuluk, festivalin simgesi olarak belirlendi. Barbaros Oyuk Festivali Festival etkinlikleri izlemek üzere sizleri serbest bırakıyoruz.
Festival dışında zamanlardada görebileceğimiz köylülerin yaptıkları çeşitli temaları canlandıran bu korkuluklar köyün sokaklarında tüm yıl boyunca sergileniyor. Bizde eğlenceli korkuluk figürleriyle hatıra fotoğraflarımızı çektiriyoruz. Köy sokaklarını geziyoruz. Köydeki bazı evlerin kapısında “çatkapı” tabelası ve bir de yemek menüsü asılıyor. Barbaroslular “Yöresel yemekler ” hazırlıyorlar. Ziyaretçiler istedikleri “çat kapı” ya gidip bu geleneğide gördükten sonra
Alaçatı'ya geçiyor Arnavut kaldırımlı sokakları ve renkli pencereli taş evleri, renkli sokakları ve yöresel ürünleri ve Rüzgar gülleri ile Alaçatı sizleri kendisine hayran bırakacak. Rehberimiz eşliğinde Alaçatıda yapacağımız gezimiz esnasında rehberimizden bilgiler aldıktan sonra serbest zaman ardından aracımıza binip otelimize hareket ediyoruz. Konaklama ve Akşam yemeği İzmir 4* Otelimizde.
2020 BARBAROS OYUK FESTİVALİ program detayları daha sonra açıklanacaktır.
Sabah otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltı ardından otelimizden ayrılıyor İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı Şirince’ye geçiyoruz. Egenin tarihi mimarisini koruyabilmiş şirin bir kasabadır.
Şirince’nin otantik sokaklarının her köşesinde 19. yüzyıl Anadolu yaşam kültüründen bir hatıra bulacağınız Şirince evleri Rum mimari etkilerini her köşesinde hissetmek mümkün. Meşhur Şirince şarapları tadıyor, yöresel ürün alışverişi yapıyoruz.
İlkçağların tümüyle mermerden yapılmış ilk kent olan en ünlü ve ihtişamlı, dünyaca ünlü şehirlerinden biri olan Efes Antik Kenti ile gezimize devam ediyoruz. Efes Harabeleri, Agora, Antik tiyatro, yamaç evleri, Odeion, Herakles Kapısı, Traianus Çeşmesi, Hamam, Celcus Kütüphanesi yapılarını geziyoruz. Dünyanın yedi harikasından biri olan Artemis Tapnağı kalıntılarını geziyoruz. Öğle yemeği ardından Vatikan tarafından kutsal sayıların her sene binlerce Hristiyan tarafından ziyaret edilen Haç mekanı Meryem Ana evi geziyoruz.
Sonrasında serbest zaman ardından aracımıza binip İstanbul' a dönüş yolculuğuna geçiyoruz. Sonrasında serbest zaman ardından Haftasonu İzmir Köyleri ve Barbaros Oyuk Festivali turumuzu bitiriyor İstanbul'a dönüşe geçiyoruz. Normal trafik koşullarında gece yarısı İstanbul'da oluyoruz. Farklı Folklorik Turizm turlarında buluşmak dileğiyle vedalaşıyoruz.
Bu köyler sadece fotojeniklikleri ile değil, ortaya koydukları duruşla da kalbinizi tekrar tekrar çalacak.
Not: Aynı programa sadık kalmak koşuluyla Rehber tur program akışında değişiklik düzeltmeler ve uyarlamalar yapabilir.
İlk gün sabah kahvaltısı, müze girişleri (müzekart önerilir), Yemeklerde alınacak meşrubat ve alkollü içecekler , Öğle Yemeği, Otellerdeki mini bar harcamaları , bahşişler ve diğer ekstralar.
Ulaşım Aracı :
Kullandığımız araçlar turizmde kullanılan ve özel olarak turizm için tasarlanmış yatar koltuklu ve klimalı katılımcı sayısına göre ;
* Grup Talep formunu doldururken iletişim bilgilerinizin, doğru ve güncel olduğuna dikkat edin.
* Kişi sayısını ve tur zamanını kesin bir bilgi ile iletiniz.
* Belirtmek istediğiniz hususları lütfen mesajınız kısmından yazınız.
* Dilerseniz bize, 0212 249 40 70 telefon numarasından ulaşabilirsiniz.