KONYA YÖRESEL LEZZETLER
SİLLE ÇATALHÖYÜK KİLİSTRA
BEYŞEHİR İBRADİ ORMANA TURU
BUTİK TUR
Turlarımız 17 ve 27 kişilik gruplar halinde yapılır.
İstanbul'dan sabah saatlerinde Rehberimiz ve aracımızla buluşma adından Türkiye 'nin yüzölçümü bakımından en büyük ili ve Anadolu Selçuklu Devletinin Başkenti Konya gezimiz başlıyor.
Konya Sille Çatalhöyük Beyşehir İbradi Ormana gezimize Konya’nın Meşhur kahvaltı mekanlarında Yöresel serpme kahvaltı alıyoruz(ekstra).
Kahvaltının ardından ilk olarak Eski bir Rum kasabası Sille ile gezimize başlıyoruz. Tarihi köprü, kiliseler, taş mimari yapılar görüldükten sonra fotoğraf molası ardından ;
Anadolu Selçuklu Devletinin Başkenti Konya merkeze geçiyoruz. Konya gezimize Hz. Mevlana’nın Dergâhı ve Müze ziyaretimiz ile başlıyoruz. Burada rehberimizden gerekli bilgilendirmeleri alıyor Sultan Selim Camii ve Üçler kabristanını ziyaret ediyoruz.
Ardından Şems-i Tebrizi Hz. Türbesi ziyareti ile devam ediyoruz. Sonraki ziyaret noktalarımız Alaaddin Keykubat Camii ve Sultan Türbeleri, Karatay Medresesi olacaktır.
Ardından Öğle yemeği için, Konya’mızın yöresel lezzetlerini tadacağımız restoranımız’a geçiyoruz. Sizlere önerimiz Konya bamya çorbası, Konya Fırın Kebabı, saçarası, etli ekmek olacaktır.
Yemek sonrasında, Konya Turumuzun devamında ise, Sahib-i Ata Camii ve Külliyesi ziyaretimiz, İnce Minare, Aziziye Camii, Sadrettin Konukevi Camii ve türbesi, Mevlana Dergâhının aşçısı Ateşbâzı Veli türbesi ziyareti yapıp Arkeoloji müzesi gezileri sonrasında ;
Son durağımız Tropikal Kelebekler vadisi gezisi yapıyoruz. 15 türden fazla, binin üzerinde kelebek uçuş alanı olarak tasarlanan bu özel bahçe Avrupa’nın en büyük tropikal kelebek bahçesi unvanına sahip, ülkemizin de tek kelebek bahçesidir.
7 bin 600 metrekare büyüklüğündeki vadinin yaklaşık olarak bin 600 metrekaresi kelebek uçuş alanı. Bunun dışında bölgede 80 türden fazla binlerce bitki türü yer alıyor. Böcek müzesiyle de ülkemizdeki böcekler tanıtılıyor.
Vadinin bulunduğu yer oldukça büyük bir alana sahip. İçerisinde müzeler ve gezi parkurları yer alıyor. Kelebeklerin uçuş alanı içerisinden geçtiğinizde kendinizi masal diyarında hissedebilirsiniz. Etraf oldukça yeşil ve tropikal bitkilerin de bulunduğunuz atmosfere kazandırdığı bir farklılık var.
Kendinizi tropikal iklimin hat safhada yaşandığı Amazon ormanında hissedebilirsiniz. Sonrasında otelimize yerleşip akşam yemeğine kadar serbest zaman. Akşam yemeği ve Konaklama Konya 4* Otelimizde.
Sabah otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltı ardından bugünkü Konya turumuza ilk gezi noktamız Orta Anadolu'da, günümüzden 9 bin yıl önce yerleşim yeri olmuş Anadolu’daki en eski Cilalı Taş Devri yerleşim merkezi Çatalhöyük ile bugünkü turumuza başlıyoruz.
İnsanlığın gelişiminde önemli bir evre olan yerleşik toplumsal hayata geçişle birlikte, tarımın başlangıcı ve avcılık gibi önemli sosyal değişim ve gelişmelere tanıklık eden Çatalhöyük Neolitik Kenti, Güney Anadolu Platosu’nda yaklaşık 14ha.lık bir alan üzerinde yer almaktadır.
İki höyükten oluşan Çatalhöyük Neolitik Kenti’de sosyal örgütlenmeyi ve yerleşik hayata geçişi simgeleyen duvar resimleri, rölyefler, heykeller ve diğer sanatsal öğeler yer almaktadır. Çatalhöyük Neolitik Kenti, kalıntıların boyutu, yaşayan toplumun yoğunluğu, güçlü sanatsal ve kültürel gelenekler ve zaman içindeki sürekliliğin benzersiz bileşimi ile olağanüstü evrensel değer taşımaktadır. (Çatalhöyük, arkeoloji dünyasının ilgisini ilk olarak, yerleşimdeki evlerin girişlerinin evlerin çatısından olduğu anlaşıldığında çekmişti. Bununla birlikte hiçbir evin yandan kapısı yoktu. Ayrıca evlerin hepsi birbirine bitişik yapılmıştı, evden eve geçişler hep çatıdan yapılıyordu. Çatıların geçiş ve girişler dışına birçok başka günlük aktivite için kullanıldığı da öğrenildi.)
Çatalhöyük gezimizin ardından öğle yemeği için restoranımıza geçiyoruz. Öğle yemeğinin ardından Tarihi Meram Bağları bölgesinde bulunan Tarihi Meram Köprüsü yanındaki çay bahçelerinde çayınızı yudumladıktan sonra ;
Hristiyanlık için önemli bir yere sahip ve İncil'de de geçen, görünümüyle Konya'nın Kapadokyası olarak adlandırılan Kilistra antik kentine hareket ediyoruz.
Kilistra'da haç planıyla dikkati çeken kilise ve çevresindeki kaya oyma yerleşimlerin arasında kalan toprak alanlar Kapadokya'da bulunan peri bacalarının özeliklerini barındırması nedeniyle Konya'nın Kapadokyası olarak adlandırılıyor. Kilistra, Hristiyanlarca yarım hacı olmak amacıyla ziyaret edilen bir yer olarak görülüyor. Kilistra gezimizin ardından Konya'daki otelimize geçiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama Konya 4* otelimizde.
Sabah otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltı ardından otelimizden eşyalarımızı alıp çıkış yapıyor ve bugünkü rotamıza başlıyoruz. İlk olarak Konya'nın Beyşehir ilçesine hareket ediyoruz.
Tarih, kültür ve eşsiz doğal güzelliklerin iç içe yaşandığı Beyşehir, bu özelliklerini günümüze kadar devam ettirebilmiş dünyanın sayılı şehirlerinden birisidir. 8000 yıllık geçmişinde birçok medeniyete ev sahipliği yapan Beyşehir, köklü geçmişinden miras kalan tarihi yapılarıyla, muhteşem doğal güzellikleriyle, zengin kültürüyle ayrıcalıklı bir yere sahiptir.
Beyşehir Gölü Türkiye'nin ikinci büyük gölü ve en büyük tatlı su gölüdür. Barındırdığı yaban hayatı, doğal güzellikleri ve tarihi değerleri ile göllerimiz içerisinde özel bir yeri olan Beyşehir Gölü; güzel, mavi rengi, irili ufaklı adaları, kumsalları, karstik mağaraları ve bozulmamış bitki örtüsü ile ülkemizin en güzel göllerinden biridir. Beyşehir Gölü ziyareti ardından
Fasıllar Köyünde sırt üstü yatmış biçimde duran dünyanın en büyük kaya anıtlarından Hitit Kaya Anıtı görüyoruz.
Rehberimizin anlatımları sonrası Fasıllar Hitit Kaya Anıtı'nın 100 metre doğusunda yer alan Lukyanıs Kitabesi ve Atlı Kaya Kabartması görüyoruz.
Ardından Fasıllar Mahallesinde bulunan Hitit Mistia kenti harabelerine geçiyoruz. Sonrasında Yakamanastır Tabiat Parkına geçiyoruz. Serbest zaman ardından ;
Hititler döneminde yapılmış kutsal bir su anıtı olan Eflatun Pınarı ile gezimize başlıyoruz. Anıt, göğü taşıyan ve yerle gök arasında ilişki kuran tanrıları tasvir etmektedir. Eflatunpınar, bütün Anadolu'ya yayılmış bulunan eski Anadolu stilindeki, yani 'Hitit sanatı taklidi' tarzdaki anıtlardan biridir.
Ardından Eşrefoğlu Camii'ne geçiyoruz. Eşrefoğlu Camii ;1296-1299 yılları arasında Eşrefoğlu Süleyman Bey tarafından yaptırılmıştır. Anıtsal taç kapısı, eşsiz mihrap ve minberi, üstün ağaç ve çini işçiliği yönünden bir ağaç cami-müzesi gibidir. Mihrabının tümü çini mozaikle kaplı olup, Minberi, tamamen ceviz ağacından üstün bir işçilik ve zengin bir süsleme ile oymalı, çatmalı ve tutkalsız olarak yapılmıştır. Camii, Türk mimari tarzının en güzel ahşap örneklerinden birisidir.
15 Nisan 2011 tarihinde Eşrefoğlu Cami’sinin UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne dahil edilmesi konusunda karar alınmış ve Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi’ne dahil edilmiştir. Gerekçe ifadeleri ise “Eşrefoğlu Cami’sinin erken Anadolu Türk mimarisinin tüm ana mimari unsurlarını içermesidir. Bu güne kadar İslam Dünyası’nda en büyük ve en iyi şekilde korunmuş ahşap sütunlu ve çatılı en güzel camisidir. Sonrasında Sonsuz Şükran Köyüne geçiyor ve kerpiç evlerden oluşan sanat köyünü geziyoruz. Ardından otelimize geçiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama 3* Beyşehir Otelimizde.
Sabah otelimizde alacağımız açık büfe ardından 4 günlük turumuzun sson günü otelden çıkış işlemlerimizi yapıyoruz. Bugünkü rotamız ormanlarla çevrili olan, tertemiz havası ve büyük oranda korunmuş yöreye has mimarisi ile, doğa ve tarih ile iç içe bir köy: Ormana ...
Roma imparatorluğu dönemindeki adı “Erymna” olan Ormana Köyü. Ormana, Düğmeli Evleriyle meşhurdur. Düğmeli Evler, sedir ağacından ahşap bir iskele ve taş duvarlar kullanılarak yapılan yöreye özgü evlerdir. Halen yöre halkının oturduğu Ormana’da Düğmeli Evlerin yoğun olduğu sokaklarda rehberimiz eşliğinde fotoğraf çekimlerimizi yapıyoruz.
Daha sonra turizme yeni açılan İbradı ilçesinin Ürünlü Köyü'nün yakınında bulunan Altınbeşik Milli Parkı içerisinde oluşmuş adını milli parktan alan Altınbeşik Mağarası'na yolcuğumuz sürüyor. Torosların yeşil doğasının içerisinden geçerek Türkiye’nin en büyük yeraltı gölüne sahip olmakla beraber Avrupa’da 3. sırada yer alan Türkiye’nin tek yer altı göl mağarası olan Altınbeşik mağarasının bilinen uzunluğu 2200 metredir. Su müsaitliğine göre bot turu yapabiliriz.
Keyifli bot turundan sonra İbradı’ya hareket ediyoruz. Evliya Çelebi, ünlü Seyahatname’sinde İbradı’nın 17. Asırda oldukça mamur ve mühim bir belde olduğunu yazar. Osmanlı döneminde kadılar diyarı olarak ta bilinir. Kadı Konaklarının panaromik görülmesinin ardından arapastık kestane ağacını görüyoruz.
İbradı programımızın ardından terk edilmiş köy olarak bilinen Akseki'nin şirin köyü Sarıhacılar Köyü'ne geçiyoruz. Roma, Selçuklu ve Osmanlı döneminde kullanılan kervan göç yollarının üzerinde bulunuyor. Kervan yollarının köyle kesişen kısımları hala bozulmamış durumda, köydeki çok sayıdaki düğmeli ev ve 400 yıllık tarihi camisi iç süslemeleri, tahta oymaları ile görülmeye değer.
Sarıhacılar düğmeli evleri gördükten sonra Türkiye’nin ilk etnoğrafik Türk halk kültür projesi kapsamında Türk halk kültürü sergilenen Ayşenaz Hanım Konağı & Türk Folklor Müzesi ziyaret ederek serbest zamanın ardından Konya havalimanına dönüş yapıyoruz. Konya havalimanına varış ardından Konya -İstanbul uçuşuyla Farklı Folklorik Turizm turlarımızda buluşmak dileğiyle vedalaşıyoruz.
Not: Aynı programa sadık kalmak koşuluyla Rehber tur program akışında bazı düzeltmeler ve uyarlamalar yapabilir.
İlk gün sabah kahvaltısı, müze girişleri (müzekart önerilir), Yemeklerde alınacak meşrubat ve alkollü içecekler , Öğle Yemeği, Otellerdeki mini bar harcamaları , bahşişler ve diğer ekstralar.
Kullandığımız araçlar turizmde kullanılan ve özel olarak turizm için tasarlanmış yatar koltuklu ve klimalı katılımcı sayısına göre ;
* Grup Talep formunu doldururken iletişim bilgilerinizin, doğru ve güncel olduğuna dikkat edin.
* Kişi sayısını ve tur zamanını kesin bir bilgi ile iletiniz.
* Belirtmek istediğiniz hususları lütfen mesajınız kısmından yazınız.
* Dilerseniz bize, 0212 249 40 70 telefon numarasından ulaşabilirsiniz.