YILBAŞI KARS ÇILDIR ERZURUM NARMAN PERİBACALARI BATUM TURU
28 ARALIK -01 OCAK 2020
Buluşma : Aralık sabahı Erzurum havalimanı buluşmalı ( Tura uçak bileti dahil değildir.)
Siz değerli misafirlerimizle saat… ‘da İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı iç hatlar gidiş terminali... Havayolları kontuarı önünde buluşuyor… Sefer sayılı uçuşu ile Erzurum’a hareket ediyoruz. (Yıllık program yapıldığından uçak detayları tarih yaklaşınca iletilmektedir.)
Erzurum’a varışın ardından bizleri bekleyen tur aracımız ve rehberimiz ile buluşarak turumuza başlıyoruz. Anadolu’nun en yüksek şehir ünvanlı Erzurum’da ilk olarak; Çifte Minareli Medresesini, Üç Kümbetler, Anadolu Selçuklu dönemine ait Ulu Camii, Osmanlı Eseri Lala Paşa Camisi, geziyor, Erzurum Kalesi ve Saat Kulesini panoramik olarak izledikten sonra Türk – İslam Eserler Müzesi Yakutiye Medresesi, Taşhan Oltu Taşı Atölyeleri görüyoruz.
Öğle yemeğimizi yöreye has çağ kebabı ve kadayıf dolmasından oluşan öğle yemeği menümüzü alıyoruz. Yemek sonrasında tavşankanı çaylarımızın yanında kıtlama şekerlerimizi alıyor, soğuk kış gününde içimizin ısınmasını sağlıyor, Pasinler’e hareket ediyoruz.
Pasinler Kalesinin panoramik olarak görülmesi sonrasında, yöre halkı tarafından Kırmızı Periler diye adlandırılan, renk itibari ile Amerika’daki Colorado Kanyonuna çok benzetilen Narman Peribacalarının bulunduğu vadiyi görmeye gidiyoruz. Vadi içerisindeki fotoğraf çekimlerinin ardından rehberimizden peribacalarının oluşumları hakkında bilgileri alıyor, Sarıkamış’tan ayrılıyor, Selim üzerinden Serhat şehrimiz ve doğunun Paris’i olarak adlandırılan Kars’taki otelimize varıyoruz. Odalarımızda dinlendikten sonra akşam yemeğimizi yerel restoranımızda Kars Yöresel Yemekleri şeklinde alıyoruz. Konaklama KARS
Otelimizdeki kahvaltının ardından, tarihte Anadolu’da kurulan ilk Türk Cumhuriyeti olan Cenubi Garbi Kars Kafkas Cumhuriyeti’ne ev sahipliği yapmış Kars’ta; Alexander Nevski adına kilise olarak yaptırılan, günümüzde Fethiye Camisi olarak kullanılan yapıyı görüyor ve 2016 yılında UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine alınan, Arpaçay’ın kenarında kurulu Ani Harabeleri ile turumuza başlıyoruz.
Yaklaşık 1saat 30 dk. sürecek gezimizde, Ermeni ve Selçuklu kültürü yapıtlarının yer aldığı eserler arasında Anadolu topraklarındaki ilk Türk Camisi olan Ebul Menuçehr Camii, Alparslan’ın Anadolu’yu fethi sonrası camiye çevrilen Ana Katedral, Surp Pirgiç (Keveli Kilisesi) ve birçok tarihi eseri görüyoruz.
1000 Mabetli Ani Harabelerinden ayrılıyor, 1965 metre yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek rakımdaki göllerinden olan ve kış döneminde buz ile kaplanması ile ünlü Çıldır Gölüne ulaşıyoruz.
Öğle yemeğimizi gölden çıkarılan sarı balık ve yöresel menüler şeklinde aldıktan sonra, rengârenk süslemeleri ile bizleri bekleyen Atlı Kızaklarımız ile Çıldır Gölünde turumuza devam ediyoruz.
Kızak turumuzun sonrasında, belirli noktalarda buzu kırıp ağ çeken balıkçılara katılıyor, onlarla birlikte biz de balık avlamaya çalışıyoruz.
Çıldır gezimizi fotoğraf molası ile tamamlıyor, Kars’a geri dönüyoruz. Meşhur Kars Kaşarı, Gravyeri ve Bal alışverişleri için serbest zamanın ardından, otelimize dönüyoruz. Odalarımızda dinlendikten sonra, akşam yemeğimizi yerel restoranımızda Kars Yöresel Yemekleri ve Kafkas Gösteri şeklinde alıyoruz. Konaklama KARS
Otelimizdeki kahvaltının ardından, 1803 tarihinde Padişah III. Selim Döneminde inşa edilen ve 1828 yılında Rusların Kars’a yaptıkları saldırılarında bir gece baskını sırasında tabyadaki askerlerin tamamı şehit edildiği Kanlı Tabya olarak da adlandırılan Kafkasya Cephesi Harp Tarihi Müzesini rehberimiz eşliğinde geziyoruz.
40 yıllık Rus esaretinde kalan, ızgara planlı sokakları ve Baltık Mimarisinde Eski Rus evleriyle adeta bir açık hava müzesi konumundaki Kars’ta, Vali Konağı, İsmet Paşa Okulu, Güvensoy Konağı, Doğunun Ayasofya’sı olarak adlandırılan On İki Havariler Kilisesi’ni, Osmanlı Hamamları, Taş Köprüyü panoramik olarak görüyor, öğle yemeğimizi alıyoruz.
Yeme sonrasında bölgenin en önemli peynircilik merkezi olan Boğatepe Köyüne gidiyoruz. Köy içerisinde ünlü Kars Gravyerinin ve peynirlerinin anlatımlarını dinledikten sonra Göle üzerinden, Kral Adernese (888–923) tarafından inşa ettirilen, 11. Yüzyılda, Gürcü Krallarının ikamet noktası ve gömüldüğü yer konumundaki, Penek Kalesi olarak da bilinen Bana Katedralini uzaktan izliyoruz.
Yusufeli ve Artvin yolunu takiben akşam saatlerinde Sarp Sınır Kapısına varıyoruz. Gümrük işlemlerinin ardından Batum’a giriş yapıyor ve otelimize yerleşiyoruz.
Odalarımızda dinlendikten sonra akşam yemeğimizi yerel restoranımızda alıyoruz Yemek sonrasında otelimize dönüş. Konaklama BATUM
Otelimizdeki kahvaltının ardından, Avustralya’dan Çarlık Döneminde getirtilen Okaliptüs ağaçları eşliğinde, şehir turumuza yürüyerek devam ediyoruz.
1893 yılında Neo-Gotik tarzında inşa edilen Virgin Mary Kilisesi, Miracies Parkı içerisindeki Chacha Kulesini, İspanyol Mimar Alberto Domingo Cabo tarafından tasarlanan 130 metrelik Alfabe Kulesini, Kurban Said’in ölümsüz aşkı anlatan Kvesitadze’nin göz kamaştırıcı Ali ile Nino Heykelini, 55 metre yüksekliğindeki Ferris Wheel’i (Dönme Dolap) fotoğraflıyoruz. Kısa bir molanın ardından Yunan Mitolojisinde denizler tanrısı Poseidon’un bronz heykelinin bulunduğu Neptün Meydanı, Abashidzade Bulvarındaki Astronomik Saati, Gürcüler için gücü simgeleyen Medea Heykelinin bulunduğu Avrupa Meydanıyla, gezimize kahve molası diyerek ara veriyoruz.
Molanın sonunda 5700 metrekarelik alanıyla Avrupa mimarisindeki Piazza Meydanı ve Orta Cami’yi gezdikten sonra, 1881 yılında Alman Botanikçiler tarafından inşa edilen palmiye ağaçları, heykelleri ile Kafkasların en büyük bulvarı Batumi Bulvarı (Boulevard) gezmeye koyuluyoruz.
Yunus şeklindeki Evlendirme Dairesi, Bambu Ormanı, Bulvarın en özel yapılarından olan Colonnades Anıtlarını görüyor, Ardagani Gölünün hemen yanı başında bulunan Şişe Bina ve Ters Binayı fotoğrafladıktan sonra, Batum Belediyesi tarafından organize edilen, 2020 Yeni Yıl Kutlamaları, Havai Fişek Gösterileri, Konserleri izlemek üzere Batum Bulvara gidiyor, geç saatlere kadar eğleniyoruz. Konaklama BATUM
Otelimizdeki kahvaltının ardından Batum’dan ayrılıyor, Sarp Sınır Kapısındaki işlemleri tamamlayıp, Arhavi – Ardeşen ilçelerini görüyor, beyazlar altındaki dünyanın en önemli vadilerinden olan ve endemik bitki türleri bakımından zengin bir faunaya sahip Fırtına Vadisi’ni takiben, Rize’nin en küçük ilçesi Çamlıhemşin ve tarihi kemer köprüler eşliğinde, 1400 rakımda sırtını Kaçkar Dağlarına dayamış Ayder Yaylasına varıyoruz.
Gelintülü Şelalesi, Kalegon Mevkii, Şenlik Düzünü geziyor, öğle yemeğimizi alıyoruz. Yemek sonrasında yöresel dokuma tezgâhlarında 300 yıl öncesine dayanan Rize Bezinin işlenişini seyredeceğimiz atölyemize uğruyor, Tezgâh başındaki hanımlardan Rize Bezi hakkında bilgileri alıyor, Hemşin usulü yazmaları bağladıktan sonra sizleri Trabzon Havalimanına transfer ediyoruz.
Havalimanında rehberimizle vedalaşmanın ardından Trabzon -İstanbul Uçuşuyla Yılbaşı Kars Çıldır Karadeniz Batum turumuzu noktalıyoruz. Farklı Folklorik Turizm turlarında buluşmak dileğiyle vedalaşıyoruz.
Tur Ücretine Dahil Olanlar:
Tur Ücreti dışındakiler:
Ana ulaşım Uçak ( Pegasus, THY Havayoları Ekonomi sınıfı uçak bileti),Kars'ta alınacak 2 Akşam Yemeği ve yemekte alınacak tüm içecekler, Kafkas Eğlencesi, 2020 Hoşgeldin Yılbaşı eğlencesi, Müze ve ören yeri giriş ücretleri, tüm öğle Yemekleri ve yemeklerde alınacak içecekler, Otellerdeki mini bar harcamaları , bahşişler ve diğer ekstralar. Belirtilen dışındaki yemekler.
Turkiyenin her ilinden katılıma açıktır. Ana Ulaşım Uçak ile olup, Ara ulaşımlar katılımcı sayısına göre 17 kişilik Volkswagen Volt, Mercedes Sprinter, 27 kişilik Isuzu Turkuaz ve Novo minibüs araç ile sağlanır.
HATIRLATMA :
GÜRCİSTAN SEYAHATİ İÇİN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER :
* Grup Talep formunu doldururken iletişim bilgilerinizin, doğru ve güncel olduğuna dikkat edin.
* Kişi sayısını ve tur zamanını kesin bir bilgi ile iletiniz.
* Belirtmek istediğiniz hususları lütfen mesajınız kısmından yazınız.
* Dilerseniz bize, 0212 249 40 70 telefon numarasından ulaşabilirsiniz.